top of page

Ungdomsskolen

Ungdomsskolen  

Ungdomsskolen er for alle kommunens unge mellem 13 og 20 år, der vil være sammen med andre unge og lave det de interessere sig for. Ungdomsskolen tilbyder en meget bred vifte af hold, faktisk over 100 forskellige hold, med alt fra dans, e-sport og dykning til bagning og kreative værksteder – Og størstedelen af holdende er gratis. Fælleskabet gennem de forskellige aktiviteter, er det der vægtes allerhøjest. 


Ungdomsskolen er bl.a. kendt for deres flotte musicals, som de hvert år, gennem mere end 40 år, har skabt og fremført. Siden 2011 har musicalen været opsat på Kulturværftet. I år var det med forestillingen ”Skybrud - #Tro Håb Klima”, der omhandler verdens klimaudfordringer. Kvaliteten af musicalen samt emnet gjorde, at Ungdomsskolen blev særligt indbudt til at optræde med sange fra musicalen på scenen i Tivolis Kongrescenter den 12. april foran 900 kommunale topfolk i forbindelse med Kommunernes Landsforenings store klimatopmøde.


Det er også muligt at gå i 10.klasse på Ungdomsskolen, og i X-klasserne laves der særlige læringsforløb, der hjælper unge med at blive uddannelsesparate.


Ved hovedindgangen mødes man af et stort vægmaleri fra 2021, malet af italienske Cosimo 'Cheone' Caiffa. Den verdenskendte kunstner samarbejdede med unge lokale kunstnere, hvor de i fællesskab arbejdede med skitser, hvor de unge gav udtryk for deres stærke holdninger til identitet, frihed og klima.

bottom of page